5 februari 2014

Spitskoolsalade

Deze salade is lekker voor tussen de middag of voor 's avonds als bijgerecht bij de warme maaltijd. Zo krijg je lekker veel groente binnen!




Ingrediënten: 
Halve spitskool, 1 sinaasappel, 1 appel, halve banaan, 1 el mayonaise, 1 el kwark, dessertlepel honing, handje walnoten en een hand vol rozijnen.

Snijd de spitskool fijn. Snijd het fruit fijn en meng alles door elkaar. Hak de walnoten een beetje fijn en voeg deze toe samen met de rozijnen.

Roer de Mayonaise, kwark en het lepeltje honing door elkaar en voeg toe aan de salade. Meng dan alles goed door elkaar.
Het is lekker om alles even in te laten trekken, heb je over kun je het gerust in de koelkast
bewaren en de volgende dag opeten.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ik gebruik mayonaise van Tons, degene met blauw geruite deksel vinden we het lekkerst. Verkrijgbaar bij o.a. de Jumbo. Deze is e-nummer vrij.
De natuurwinkel verkoopt ook diverse soorten e-nummer vrije mayo.
Je kunt natuurlijk variëren met diverse soorten fruit. Kiwi of mandarijntjes erdoor is ook lekker!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten