10 maart 2014

Broccoli soep!

Om extra groenten binnen te krijgen eten we vaak een soepje. Dit kun je 's middags doen maar ook 's avonds bij de warme maaltijd.


Broccoli soep

Wat heb je nodig:

klontje roomboter/ kokosolie
1 uitje
broccoli
eventueel courgette
bouillonpoeder (klik) of bouillonblokje
keltisch zeezout/ peper


Snij het uitje fijn, de brocolli in roosjes en de courgette in blokjes.

Smelt de boter in de pan, fruit het uitje. Doe de broccoli en de courgette erbij en bak even mee. Voeg wat bouillonpoeder toe en vul de pan voor de rest met (kokend) water, zodat de groenten net niet helemaal onder staan.





Kook de groenten met de deksel op de pan in ongeveer 15/20 minuten gaar.
Pureer alles met de blender en breng op smaak met wat zout en peper.

Eet smakelijk!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

  • Deze soep kun je ook maken met bloemkool of knolselderij! Voeg dan wat nootmuskaat toe.
  • Als je kookboeken van vroeger pakt, ik heb het margrietkookboek, staan er simpele receptjes in om te koken zonder pakjes, zoals deze soep.

2 opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.