9 april 2014

Hartige taart met spinazie en zalm

Dit recept komt uit een boodschappenfolder. Het heet origineel 'Clafoutis met zalmfilet en spinazie', het eerste woord is amper uit te spreken dus het is voor ons gewoon hartige taart ;).



Origineel werd bloem gebruik, hiervoor gebruikte ik speltmeel. Voor de melk gebruikte ik karnemelk. Dat gebruik ik tegenwoordig voor allerlei 'bak'dingen het zure proef je niet. Gewone melk gebruiken we niet meer en karnemelk wel. Je kunt het ook vervangen voor een plantaardige melk.

Wat heb je nodig:

Voor 4 personen:

250 gram zalmfilet
750 gram (diepvries) spinazie
2 stuks uien
6 eieren
100 gram speltmeel
300 ml karnemelk
zout en peper
nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de uien schoon, snipper ze fijn en fruit ze glazig in een pan met wat olijfolie. Voeg de (ontdooide) spinazie toe warm alles even goed door en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Snijd de zalmfilet in kleine stukjes.

Bekleed een bakvorm met bakpapier (anders loopt het mengsel eruit bij de naad)
Verdeel hierover het groentemengsel en de zalmstukjes.

Maak in een kom een mengsel van de eieren, (karne)melk, speltmeel. Roer het goed door met de garde en giet dit in de bakvorm, roer met een vork alles even goed door zodat alles goed verdeeld is.

Schuif de bakvorm in het midden van de oven en bak de taart in ongeveer 30/35 minuten lichtbruin en gaar.

Eet smakelijk!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik maakte dit recept voor 2 personen in een kleine bakvorm van 18 cm (deel dit recept dan in tweeën.)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.