17 juni 2014

Wortelsoep

Snel, simpel en erg gezond!

Het is lekker ook en het is zo klaar.
Als basis gebruik ik zo ongeveer het recept wat ik ook gebruik voor broccollisoep en bloemkoolsoep

Ik vind het ideale soepjes voor tussen de middag, ik eet er dan 2 roggemeel crackers of een speltbroodje bij. Jasmijn is ook gek op soep, zo krijgen kinderen makkelijk groenten binnen. 

Wat heb je nodig (voor ongeveer 3 grote borden soep):

klontje roomboter of kokosolie
1 ui
4/5 grote wortels
bouillonpasta / suppengewurz of bouillon-poeder
kerriepoeder

keltisch zeezout/ peper







Snij het uitje fijn, de wortels in stukjes.

Smelt de boter in de pan, fruit het uitje. Doe de wortel erbij, voeg een eetlepel bouillonpasta toe, wat kerriepoeder (niet teveel anders overheerst het) en vul de pan voor de rest met (kokend) water, zodat de groenten net niet helemaal onder staan.


Kook de groenten met de deksel op de pan in ongeveer 15/20 minuten gaar.
Pureer alles met de blender en breng op smaak met wat zout en peper.







Eet smakelijk!

---------------------------------------------------------------------

!! NIEUW !! Rechts bovenin een link naar onze advertentie's op marktplaats. !! NIEUW !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.