6 november 2014

Broccoli, zoete aardappel en sinaasappel

Broccoli met zoete aardappel is een lekkere combi. Het idee las ik in een Allerhande, alleen heb ik het recept wat aangepast.


Recept voor 3/4 personen:

500 gram broccoli
1 grote zoete aardappel of 2 kleine
250/ 300 gram rundergehakt
1 perssinaasappel
kokosolie/olijfolie of roomboter

keltisch zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden voor de zoete aardappel.


Snijdt de broccoli in kleine roosjes en was deze, doe in een pan met een klein beetje water en een klein beetje (keltisch) zeezout. Breng aan de kook en laat gaar koken. 
Het dikke gedeelte daar maak ik broccolisoep van. Je kunt het eventueel ook in kleine blokjes snijden en meekoken.

Schil of boen de zoete aardappel en snijdt in kleine blokjes. Vet een ovenschaal in, doe de blokjes erin. Afbakken in ongeveer 15 minuten tot ze gaar zijn.






Verhit in een pan wat olie of boter. Bak het gehakt rul met wat keltisch zout en peper.


Giet de broccoli af, roer dit door het gehakt mengsel samen met de gebakken zoete aardappelblokjes.
Snijd een perssinaasappel doormidden en knijp deze boven de pan uit en roer erdoor heen (kun je ook weglaten).




Eet smakelijk!!


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het gehakt kun je vervangen voor kip, 
of als je (een dagje zonder) vlees wilt dan laat je het weg.


1 opmerking:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.