Foodblogswap, wat is dat nu weer denk je?
Als foodblogger kies je één recept van
een andere Nederlandse Foodblogger en daar blog je over!
Leuk om andere blogs en bloggers te leren kennen
en om recepten uit te proberen natuurlijk!
Het duurde even voordat ik het Foodblog-logo geplaatst
kreeg in de foto... maar uiteindelijk gelukt.
Het duurde even voordat ik het Foodblog-logo geplaatst
kreeg in de foto... maar uiteindelijk gelukt.
Aanmelden kan via de besloten groep Foodbloggers van Facebook.
Elke maand kun je je inschrijven als je wilt en word er een
verdeling gemaakt. Het recept mag je aanpassen
naar eigen wensen/ideeën.
Ik mocht deze maand een recept uitzoeken van
Er staan veel leuke recepten en ideeën op deze site!
Hele mooie foto's en alles onderverdeeld
in handige rubrieken.
Ik heb een aantal recepten opgeslagen
die ik nog eens wil maken.
Het werd de jachtschotel:
Hierbij mijn recept:
Ingredienten:
300 gram sucadelappen of ander
stoofvlees
1 eetlepel kokosolie en/of
roomboter
1 grote ui
scheutje natuurazijn
3 kruidnagels
2 laurierbladeren
water
1 plakje ontbijtkoek (zelfgebakken)
100 gram roomboter, ongezouten
snufje nootmuskaat
2 appels
paneermeel
Materialen:
Ovenschaal
Braadpan
Thee-ei of leeg theezakje
pureestamper of knijper
pureestamper of knijper
Bereiding:
Snijdt het vlees in dobbelstenen van
ongeveer 1.5 x 1.5 cm. Snipper de ui. In een thee-ei of theezakje stop je de
kruidnagels. Zo haal je ze er op het eind gemakkelijk uit.
In een pan verwarm je de roomboter. Bestrooi het vlees met de speltmeel en breng op smaak met zout en peper. Bak het vlees aan, zodat het een mooie bruine kleur heeft. Doe de uien erbij en bak alles nog eens 5 minuten, voeg een scheutje azijn toe (dat maakt het lekker mals). Leg het thee-ei met de kruidnagels erin en schenk wat water bij zodat het vlees net niet onder staat erbij. Schep alles nog eens goed door. Leg de deksel op de pan en laat alles 2 en een half uur sudderen. Schep alles elk half uur door en controleer of er nog voldoende vocht bij zit. Anders schenk je er nog wat water bij.
In een pan verwarm je de roomboter. Bestrooi het vlees met de speltmeel en breng op smaak met zout en peper. Bak het vlees aan, zodat het een mooie bruine kleur heeft. Doe de uien erbij en bak alles nog eens 5 minuten, voeg een scheutje azijn toe (dat maakt het lekker mals). Leg het thee-ei met de kruidnagels erin en schenk wat water bij zodat het vlees net niet onder staat erbij. Schep alles nog eens goed door. Leg de deksel op de pan en laat alles 2 en een half uur sudderen. Schep alles elk half uur door en controleer of er nog voldoende vocht bij zit. Anders schenk je er nog wat water bij.
Na twee en een half uur verkruimel je
de ontbijtkoek in grove stukken door de stoofschotel. Zet het vuur zo laag
mogelijk en sudder nogmaals 30 minuten. Vergeet niet om goed te roeren, want
door de toegevoegde peperkoek kan een en ander wat eerder aankoeken.
Verwarm de oven ondertussen voor op
250 graden Celsius en schil de aardappelen. Kook ze 20 minuten tot ze goed gaar
zijn. Stamp de aardappelen met een stamper fijn (of gebruik een knijper). Maak
een puree met wat roomboter, nootmuskaat en eventueel wat (karne)melk.
Wanneer het vlees 3 uur heeft gesudderd, verwijder je het zakje met kruiden en
schep je het vlees in een ovenschaal. Schep de aardappelpuree erboven op. Schil
een appel, snijdt hem in vieren en verwijder het klokhuis. Snijdt elk kwart in
3 plakje en verdeel die over de bovenzijde van de puree. Strooi daar de
(spelt)paneermeel over.
Zet de
jachtschotel 15 minuten in de oven totdat de appeltjes aan de bovenzijde mooi bruin
van kleur zijn.
Wij aten de jachtschotel met doperwten. Doperwten kun je diepvries kopen, eventjes kort koken en klaar. Doperwten uit pot meestal toegevoegde suiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.