1 juni 2015

Knoflooksaus!

Knoflooksaus maak je heel simpel zelf!
Al tijden maak ik het zo en het recept 
Als je de zelfgemaakte gewend bent vind je 
ze uit een flesje echt niet lekker meer.

Zonder e-nummers, suikers
en andere gekke toevoegingen!
Wist je dat sausjes uit de supermarkt naast
slechte e-nummers heel vaak
suiker (lees ook glucose-fructose) bevatten.

Deze knoflooksaus is lekker
bij gourmetten, barbecue
of bijvoorbeeld dit recept:
Sperziebonen met kipshoarma, rijst of speltcouscous

's Winters maak ik het met gedroogde kruiden, maar
nu is er weer lekker verse peterselie en bieslook
uit eigen tuin!



Wat heb je nodig:

Yoghurt of griekse yoghurt
Mayonaise
Knoflookpulp, knoflookpoeder of verse knoflook geperst
Verse of gedroogde peterselie / bieslook
Keltisch zout
Peper

Bereiding voor een schaaltje vol: 
Roer 2 eetlepels yoghurt met 3 eetlepels mayonaise door elkaar. Voeg een eetlepel knoflookpulp toe. Hak wat peterselie fijn en meng dit erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

In een schoon bakje kun je het gerust een week of twee bewaren! Zorg dat je met een schoon lepeltje
wat uit het bakje haalt.


================================================================
Ik gebruik zoals je op de foto hierboven ziet mayonaise van Tons, mayonaise zonder zooi zoals op het potje staat. Er zijn verschillende varianten, zo is er ook één gezoet met honing.

De biologische versie van Tons bevalt ons ook goed, nagenoeg dezelfde smaak als degene met de rode deksel. Er waren afgelopen weken 50% kortingsweken bij de Ekoplaza en sloeg vorige week even wat in van deze mayo, scheelt best veel!

In prijs maakt het niet uit (in onze stad) of ik de rode deksel variant of bio koop, dus vanaf nu koop ik de biologische versie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten