30 september 2016

Andijvie stamppot met gerookte zalm


Deze maand heb ik me weer aangemeld voor de receptenruil. En deze maand mocht ik iets kiezen van de blog van Willeke, http://mammatjevanalles.blogspot.nl/

Willeke ken ik van Heel Putten Bakt, wij deden allebei mee toen het voor de eerste keer georganiseerd werd. Zij won toen een hele mooie keukenmachine met haar prachtige taart. Ze is een ster in (gezonde) taarten bakken, ze maakt ze ook op bestelling heb ik begrepen!  

Ik volg haar blog vanaf het begin dus het was leuk om de recepten nog eens te lezen. Apfelstrudel, bokkenpootjes en liga's van haar staan nog op m'n lijstje om nog eens te maken. Op haar blog kun je veel e-nummervrije en geraffineerd suikervrije baksels vinden. Ze verzint bijvoorbeeld ook hele leuke kinderfeestjes voor haar kinderen wat je terug kunt vinden. Ik vond het lastig kiezen, wilde eerst een baksel, maar wilde toch ook nog steeds haar andijvie met gerookte zalm van haar proberen. De laatste is het geworden.
Spekjes worden vaak bij andijvie stamppot gegeten, wij eten geen varkensvlees meer en dit is een goede vervanger! Gerookte zalm is iets zout van zichzelf dus een goede combinatie zo!


Wat heb je nodig:
  • 1 kilo aardappelen
  • 1 krop andijvie
  • 1 ui 
  • 1 pakje gerookte zalm (200 gram)
  • jus (ik had over van een gebraden kiprollade)
  • Zout, peper en nootmuskaat

Hoe maak je het:


Schil de aardappelen, snijdt in kleine stukken en kook met zout gaar.
Snijdt de andijvie in smalle reepjes, was met warm water en laat het in warm water staan tot de aardappelen gaar zijn.
Snijd de zalm in stukjes en snipper het uitje.
Stamp de aardappelen met de jus, en breng verder op smaak met peper en nootmuskaat. Roer de gesnipperde ui erdoor.
Stamp de andijvie er beetje bij beetje doorheen, en roer daarna de zalm erdoorheen.
Laat nog even doorwarmen, en serveer! 

In plaats van een ui is paprika ook lekker denk ik!




Voor degene die Facebook hebben, wij beheren samen de groep e-nummervrij!

Ben je nog geen lid? Wees welkom in deze groep. 
De groep is besloten dus niet heel 
Facebook leest mee ;-). Stel gerust je vragen of plaats je recept!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten