12 december 2016

Poffertjes! Twee snelle recepten zonder gist



Voor mijn verjaardag kreeg ik een mooie gietijzeren poffertjes pan. 
Inmiddels al een paar keer gebruikt en hij werkt erg goed.
Dit is een poffertjespan zonder antiaanbaklaag, betere keuze als teflon.


De meisjes vinden poffertjes erg lekker!
We eten ze weleens tussen de middag met een beetje bieschboshoning.

(Roos nog niet met honing want dat mag niet voor kinderen jonger dan 1 jaar).


Recept 1
2 bananen
2 eieren
40 gram speltmeel/bloem of een ander meel (2 eetlepels)
1 theelepel wijnsteenzuur

Doe de bananen met de eieren in een hoge kom en maak het fijn met een staafmixer, het word een romige massa. Roer er met een vork of lepel 40 gram speltbloem of meel doorheen en een theelepel wijnsteenzuurbakpoeder.

Verhit de poffertjes pan, vet in met olie en bak de poffertjes!

Voor PALEO poffertjes neem 1 eetlepel tapiocameel i.p.v. 2 eetlepels speltmeel/bloem.

Recept 2 
(recept kun je maal 2,3,4 of meer doen net hoeveel poffertjes je wil, dit is voor ongeveer 3 pannen)

100 gram speltbloem
150 gram amandelmelk of andere (plantaardige) melk
1 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder
1 banaan
1 ei

Mix de bananen met de eieren tot een gladde massa in de keukenmachine.
Voeg de andere ingrediënten toe en meng tot een mooi beslag.

Verhit de poffertjes pan, vet steeds goed in en bak de poffertjes!



Ook leuk als traktatie met wat fruit! Maak bijvoorbeeld spiesjes met
druif, aardbei, mango en poffertjes.

Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten