Wie jarig is trakteert J.
Op een recept voor heerlijke pompoencake.
Ik
wilde graag eens een taartje of cake met pompoen maken. Na wat recepten
te hebben bekeken viel m'n keus op de pompoencake van
Dayenne.
Het originele recept vind je hier:
Ik had niet alles in
huis en paste het recept aan. De kokosslagroom verving ik voor een dadelcrème
laagje.
Ingrediënten
cake:
500 g
pompoenpuree
35 g kokosmeel
80 gram speltbloem
150 g honing
75 g kokosolie,
gesmolten
6 eieren
2 el kaneel
2 el arrowroot/ maizena
1 tl baking soda
1 tl
wijnsteenbakpoeder
snuf Keltisch zeezout
Voor de
dadelcrème laag:
Zachte dadels en
water. (ik koop deze in een kartonnen doosje op de markt).
Hoe
maak je het
Ik gebruikte een grote
springvorm.
Verwarm de oven voor
op 180 graden. Snij de pompoen in stukken en kook in een minuut of 8 gaar.
Pureer de pompoen vervolgens met de staafmixer tot een gladde puree.
Klop in een kom de
eieren, honing en kaneel luchtig. Smelt ondertussen de kokosolie en voeg deze
langzaam toe aan het eier-honing mengsel terwijl de deze nog aan het kloppen
is.
Doe het speltmeel,
kokosmeel, arrowroot, baking soda, wijnsteenbakpoeder en Keltisch zeezout toe
in een bakje en roer even door. Voeg dan langzaam aan het beslag. Voeg de
pompoenpuree toe, meng goed. Giet het beslag in de cake- of bakvorm en bak in
ongeveer 25 minuten gaar.
Dadelcreme
laag:
Zachte dadels met een
beetje water mixen tot een crème in de keukenmachine.
Als de cake is afgekoeld smeer je de dadelcrème erover heen. Eventueel wat nootjes erop.
Fijne dag!
Als de cake is afgekoeld smeer je de dadelcrème erover heen. Eventueel wat nootjes erop.
Fijne dag!
Gefeliciteerd!
BeantwoordenVerwijderenBeetje laat, maar dank je wel nog.
VerwijderenGefeliciteerd (sorry voor de late reactie) wel gezellig zijn we samen jarig! Je cake ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenDank je, grappig! En jij ook nog gefeliciteerd dan!
Verwijderen