10 juni 2016

Hartige taart met courgette bodem

Deze hartige taart maak ik regelmatig in allerlei varianten. 
Als voorbeeld staan onderstaande groente maar andere kunnen ook. 
Ook handig om restjes in te verwerken.

Je kunt hem bijvoorbeeld 's morgens of 's middags al 
maken en 's avond in de oven schuiven. 
Wat over is kun je koud opeten of nog een keer opwarmen,
invriezen en nog een keer opwarmen kan ook prima.



Wat heb je nodig:

grote springvorm / siliconenvorm

300 / 350 gram kipfiletstukjes of kipdijenvleesstukjes
1 courgette
1 grote broccoli
half bakje champions
1 (punt) paprika of een paar wortels
5 eieren
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel paprikapoeder
peper
keltisch zout

Was alle groente en snijd in de broccoli in kleine stukken en kook beetgaar Giet deze af en laat goed uitlekken.

Schil de courgette in plakken met een kaasschaaf en beleg de bodem ermee. Leuk om het in een ronde waaier te leggen. Het middelste (zachte) gedeelte hou ik apart en kook ik een soepje van samen met de stronk van de broccoli. Recept: brocollisoep (klik)

Bak de kip gaar en voeg de champions en paprika toe. Roer de broccoli er ook doorheen.

Breek de eieren in een kom en voeg de kruiden en wat zout toe. Mix even door elkaar met een vork.

Leg het groentemengsel op de courgette laag en verdeel het eimengsel eroverheen.

Oven voorverwarmen op 180 graden, bak gaar in ongeveer 30 minuten.Wil je de courgette bodem boven leg er dan een bord bovenop en draai om.

Ook lekker om bij een BBQ of buffet te serveren!




Deze variant maakte ik met mango stukje erdoor! 
Ook erg lekker.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten